Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Olimpiai úszódöntő: ketten a medencében?!

2010.02.10. 15:39 Perneczky László pepe

750 kopogtatócédulát összegyűjteni nehéz. Az LMP-t kevesen ismerik, hideg van, aktivistákból sosincs elég, nincs idő honlapot frissíteni. De nem panaszkodom, tesszük a dolgunkat.

Ami viszont zavar, az az ajánlószelvények túlgyűjtése, lerablása. Kérdem én, vajon akartak volna favorit úszóink, kajakosaink, öttusázóink úgy olimpiai és világbajnokságokat nyerni, hogy a versenytársakat már az előzetes kvalifikáció lehetőségéből is kiszorították?! Persze, egy úszódöntő úgy is lehet izgalmas, hogy csak a 4. és 5. pályán úsznak, ha esély sincs arra, hogy valaki meglepetést okozzon.

Egy biztos: a Lehet Más a Politika abban is újat akar hozni, hogy ismeri az "ELÉG" szó jelentését. Ha az LMP oyan helyzetbe kerül majd, hogy kényelmesen, hipp-hopp meg tudja szerezni a jelöltek indításához szükséges ajánlószelvényeket, akkor sem fogja lerabolni politikai versenytársai elől a terepet. Ezt vehetik személyes ígéretemnek is.

750 ajánlószelvény szükséges és elegendő.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr651745887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.02.11. 08:54:34

Magyarázzátok már el nekem ezt a "lerablást"?

Nagyjából 8 millió választópolgár van. A Fidesz 2 millió kopogtatót akar összegyűjteni a SAJÁT szimpatizánsaitól. Azoktól, akik amúgy se adnák oda másnak, mert hát ha xy szimpatizál xy párttal, miért is adja oda abc pártnak a kopogtatót?

A fidesz összegyűjti a 2 millió kopogtatótját (amúgy szerintem nem fogja), marad még 6 (azaz HAT) millió kopogtatót. Azt lehet gyűjtögetni olyanoktól, akik egyik párttal sem szimpatizálnak, meg olyanoktól, akiknek az LMP a mindenük.

Ugye egy VK átlagban 30-40 ezres méretű. Persze vannak kisebbek, meg nagyobbak, de ez az átlag. Ha ekkora méretből valaki nem tud összeszedni 750 kopogtatót, akkor miért is akar elindulni a választásokon?

Szóval jó kifogás a "lerablásra" fogni azt, ha valaki nem gyűjti össze a kopogtatót, de azért ha az ember elgondolkozik, hogy ez csak kifogás, hiszen mégis csak 8 millió választópolgár van. Ráadás, a nevében is benne van, hogy AJÁNLÓszelvény, tehát mindenki annak adja oda, akivel szimpatizál, akit ajánlani akar. A Fidesznek nem csak 2 millió szimpatizánsa van, hanem több is. A saját szavazóitól meg hogy begyűjti a kopogtatót ne nevezzük már rablásnak.

Ha az én kopogtatómért nem jönnek, akkor se fogom odaadni másnak... Mert a kopogtatót nem csak egy szimpla cetli, akit annak adok, aki érte jön, hanem az kifejezi a pártszimpátiámat.

BéKu 2010.02.11. 09:00:43

Bónusz az olimpiás hasonlatért: nos, eleve világversenyre csak akkor lehet kijutni, ha megúszod a szintidőt. Ha az nincs meg, el sem indulhatsz.

Ha kijutottál, akkor elsőkörben ott a selejtező. Onnan mész az elődöntőbe, és csak azután következik a döntő. Ahova kegyelemből senki nem kerül be, csak azok, akik odavalók.

Szurkolok az LMP-nek, de ha nincs annyi szimpatizánsa, amennyi elegendő a kopogtatók megszerzéséhez, akkor csak azért, hogy a futottak még kategóriába belekerüljön, fölösleges elindulni. Az 5% elég komoly támogatottság. Hogyan akarjátok elérni, ha a 132.000 kopogtató összeszedése is nehézségekbe ütközik? Mondom, nem kell a lerablásra hivatkozni 8, azaz NYOLC millió kopogtató van, jut mindenkinek, akinek van támogatottsága.

Kanda 2010.02.11. 10:42:45

Nekem is pontosan ugyanez jutott az eszembe a posztot olvasva. Aki másnak odaadja az úgysem adta volna nektek.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.11. 10:49:27

@Kanda: sajnos/szerencsére ez nem igaz, sok olyan van, aki annak adja, aki először kéri. Másrészt attól, hogy van 8M cédula, nem biztos, hogy az össze is gyűjthető. Nincs otthon, nem érdekli, kidobja stb.

Perneczky László pepe 2010.02.13. 08:52:44

Ok, tán pontatlan a sporthasonlat, de azért folytatom: nincs baj azzal, ha a választópolgár úgy dönt, hogy visszautasít minket és mást támogat az ajánlószelvényével és szavazatával.
A baj ott van, amikor ezredszer találkozunk azzal a válasszal, hogy "itt volt egybizonyos másik párt önök előtt, és elvitte".
Tehát nem az elkötelezett polgár vitte be nekik "proaktívan", hanem érte jöttek és annak ellenére gyűjtötték be, hogy alkalmasint már rég megvan az induláshoz szükséges mennyiség.
Ezáltal viszont mások kvalifikációját nehezítik meg vagy lehetetlenítik el.
A tétek mesterséges felverése, taktikai és spekulatív inflációgerjesztés, erőfölénnyel visszaélés tán erős szavak.
Így inkább még egy sporthasonlat: Igaly Diana sportlövőnk Athénban aranyérmet szerzett. 4 évvel később a pekingi olimpián más, nagyobb delegációk jó előre lefoglalták a pályákat, végül csak valaki szívessége által jutott pár óra gyakorláshoz a versenyhelyszínen. Nem mondom, hogy kiemelten kellett volna kezelni, mint favoritot, de azért dühítő volt, hogy be se jut a pályára. Így is bronzérmes lett amúgy.
süti beállítások módosítása