Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Felkészülés országszerte

2010.01.18. 11:09 [eon]

Javában zajlik a választókerületi vezetők és jelöltek felkészítése. A kampány csapat tagjai az elmúlt hétvégén Debrecenben (szombat) és Pécsett (vasárnap) tartottak intenzív felkészítőt. A program magában foglalta a kampány stratégia és a kampány fő üzeneteinek bemutatását, a kampány ütemtervét, és az ajánlószelvény-gyűjtéshez kapcsolódó eligazítást is.

Beszéltünk arról, hogy minden erőnket az ajánlószelvény-gyűjtés első hetére kell összpontosítani, és a szimpatizánsokat is arra kell kérni, hogy mindent adjanak bele a személyes gyűjtésbe. Nem elég a saját választókerületre koncentrálni, hanem ismeretségi körben az egész országból gyűjteni kell a cédulákat. A gyűjtést fogja segíteni egy országos gyűjtőhely hálózat is, ami ebben a pillanatban van kiépülőben. A gyűjtőhelyek térképe a lehetmas.hu -n is fent lesz.

NYÍLT KAMPÁNYSZÁMLA
Kiemelten fontos blokk volt a pénzügyi eligazítás, ugyanis az LMP-ben minden EVK vezetőnek ügyelnie kell arra, hogy a kampányköltéseit a központi nyílt kampányszámlán keresztül intézze. Miért fontos ez? Azért, hogy bárki betekintést nyerhessen abba, hogy az LMP pontosan mennyit költött és hol a kampányra. Tudjuk azt, hogy a kampányfinanszírozás átláthatatlansága a korrupció legnagyobb melegágya, ezért mi nem csak beszélünk arról, hogy az Országgyűlésnek el kellett volna fogadnia a Trasparency International és a Freedom House törvényjavaslatát, hanem gyakorlatban is átláthatóvá tesszük a kampányunkat.

Azt gondoljuk, hogy ez garancia az 1-2000 forintos támogatóink felé is, hogy láthatják, mire költi az LMP a pénzeket.

AZ ONLINE TÉR MEGHÓDÍTÁSA
Sokan úgy ismerik az LMP-t, mint az internetes eszközökkel jól élni tudó társaságot. Ez csak részben igaz. Tagjainknak és szimpatizánsainknak egy jelentős része vidéken él, sokan kisebb településeken, vagy éppen aprófaluban, és nem csak fiatalok vannak köztünk. Úgyhogy az internet használat sem evidencia. A felkészítő magában foglalt egy online okosítást is, ahol a levelező listák használatát, a blogolást, közösségi oldalak használatát tanítottuk meg.

Debrecenben és Pécsen is azt tapasztaltuk, hogy a társaság nagyon eltökélt, és mindenki tisztában van azzal, hogy az LMP-nek a parlamenti küszöb az ajánlószelvény-gyűjtés. Ha ezt sikerrel vesszük februárban, akkor bent leszünk az Országgyűlésben. Nagyon lelkesítő volt nekünk is az elmúlt két nap, látni a sok aktív embert, akik önfeláldozóan dolgoznak a változásért munka mellett, család mellett. Lelkesít minket az is, hogy a média-akcióink is egyre nagyobb visszhangot váltanak ki. A kampányfinanszírozási témában tartott performanszunk fotója a HVG-ben és a Népszabadságban is megjelent, a szombati levegőtisztasági akciónk pedig a mai METROPOL 3. oldalán is ott van, de sok-sok más helyen is megjelent. Úgyhogy dolgozunk tovább! :)

Szólj hozzá!

Címkék: pécs debrecen lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr831681521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása