Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

A későn jövők felelőssége

2010.03.08. 11:49 Gaiaman

Most azon múlik az LMP jövője (és kicsit az országé is), hogy hányan vagyunk képesek minden követ megmozgatni, hogy a sikeresen felálljon a 20 területi listája az LMP-nek , és választható alternatíva legyen az ország minden pontján.

Az utolsó szűk két hétben, sajnos már nem elég, ha CSAK a saját céduládat hozod. Ha felkeresed a másodunokatestvéred telefonon, az általános iskolás osztálytásad az iwiwen, a szomszéd kutyasétáltató lányt este, hogy meg van-e még az ajánlószelvénye, akkor sikerülhet. Már nem elég sajnos a saját szűk körünkben körülnézni. Most mindenkire szükségünk van.

Sokkal kilátástalanabb volt a helyzet tavaly az EP választásokkor. Akkor mégis lángra lobbant a remény tüze, és megmutatta az utat a szükséges számú kopogtatócédula eléréséhez. Most is csak erre van szükségünk, a törtetlen hitre, hogy az eddigi erőfeszítéseink gyümölcsözni fognak.

Most nem magadért, vagy az LMP-ért kell minden szálat megmozgatnod, hanem az ország jövőjéért. Ez a választás nem arról szól majd, hogy ki lesz a kormányon. Hanem arról, hogy ki lesz az ellenzékben. Ha az LMP ott lesz a parlamentben, gyökeresen új politikai stílust vezet be, ami fenntartható alternatívákat vázol fel, egy keretben kezeli a környezeti, a társadalmi és a gazdasági kérdéseket. Az LMP-t nem gazdasági lobbik irányítják hátulról. Ezért lesz szabad tere és szabad keze, hogy olyan szerkezeti átalakulásokat kezdeményezzen, amik már több, mint húsz éve váratnak magukra.

Ez a politikai stílus megváltoztatja majd a többi pártot is. Az LMP-vel a parlamentben már nem lehet cinikusan félvállról válaszolni a korrupció gyanút firtató kérdésekre, nem lehet csípőből elutasítani valamit, csak azért mert másik frakció találta ki, nem lehet elodázni évtizedek óta égető kérdéseket.

Ahhoz, hogy elültessük az új minőségű politikát, a magok már megvannak. Most az a felelősségünk a következő két hétben, hogy megfelelő mennyiségű termőtalajt tudjunk az ország húsz pontján kupacba gyűjteni, hogy április 11-én kicsírázhasson az új minőségű politika.

Akartok történelmet írni?

10 komment

Címkék: kampány 5% lmp ajánlószelvény mozgósítás

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr221818611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilderoy 2010.03.08. 16:46:41

TótaW írt egy jó cikket ma erről: w.blog.hu/2010/03/08/engedjetek_hozzam
És ez azoknak is szól, akik nem értenek egyet az LMP-vel.

email 2010.03.08. 22:29:23

Megnőtt az esélye, hogy Pesten kidől az MDF...

Tudom, hogy eddig is ezt tettétek, de vessétek be minden erőforrásotokat a gyűjtéshez. Lehet, hogy ezután nagyon sokáig nem lesz ilyen kedvező a csillagok állása: kidőlt nagypárt (MSZP), kidőlni látszó kispárt (MDF)...

Hajrá! Muszáj összehoznotok az összes listát, nagyon sokan segítettek nektek, akik már úgy tűnt végleg elfordulnak a politikától...

zerge gorilla 2010.03.09. 00:29:34

Ja. Nálam nem járt még LMP-s aktivista. Ellenben Fideszesek már többször is, és a Jobbik is meglátogatott. Hogy lesz így 750?

tkrisz 2010.03.09. 01:28:37

Komoly ez a 74.480? 2.5 nap alatt csak 3000 az elég gáz. Így jóval 100 alatt lesz a képviselőjelöltek száma, és annak kell drukkolni, legyen egyáltalán 20 területi lista és így megmaradjon az utolsó reménysugár.
Remélem, csak elfelejtettétek frissíteni.

dal18 2010.03.09. 07:59:27

Ha azt veszem, hogy az ajánlócédulák számohz képest legalább háromszor anyni szavazatotok lesz, akkor a 74400 cédula remek előjel. De attól tartok, hogy ez a szám torzít. Mert ebbn ugyebár benne vannak az olyan céldulák is, amelyek csak jönnek-jönnek olyan jeleöltekre is, akik már regisztrálva vannak... Egyszer megírtátok melyek a bajos körzetek, bajos megyék... Na ott hogy állunk? (Egyébként nem szeretnék látni a 10-20 ezres ugrást a számlálón, mer rögtön elterjedne a rágalom, hogy a Fidesz adta át a biankó célduláit, hiszen az lmp indulása vélhetően sokat árthat mszp-nek! Talán még nem tudják, de nagyon kellemetlen ellenfelek lesztek bárkinek az új parlamentben... Már ha ott lesztek... Üdv!

RoGeR 2010.03.09. 09:08:48

Nem tudtok időnként pontos listát kiadni, hogy melyik választókerületek hogy állnak?

Ahogy látom eddig 15 van meg a 176-ból. Jó lenne látni, hogy a többi hogy áll...

cowboy001 2010.03.09. 09:15:24

@zerge gorilla: kedves zerge gorilla, esetleg megtennéd, hogy elhozod nekünk kézbe vmelyik kitelepülésre? vagy beadnád vmelyik gyűjtőpontra?

@tkrisz: megvan a reménysugár, nyugi! :)
én látom, hogy meglesz minden területi lista, egyrészt csak a 750 cetlik látszanak(már 15),a 650-700ak nem, másrészt az LMP sorsa, hogy minden komor jóslat (pl 4 milliárd nélkül nem lehet bekerülni a parlamentbe) ellenére az utolsó pillanatban nagy meglepetéseket okoz - most is ez lesz! :)

dal18 2010.03.09. 13:53:42

Tök jó ez az autoszuggesztió. Ne hagyjátok abba! (De aztán kampány után tessék visszatérni a racionalitáshoz!)

aum 2010.03.09. 15:19:11

Azért nem ártott volna programot készíteni, mert anélkül nehéz kampányolni. Értem én, sokkal többet akartok, de a programot jobban lehet kommunikálni, mint az általános célokat.
Az EP-program is fércmunka volt, azóta meg semmi.
süti beállítások módosítása