Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Csoda!

2010.03.19. 19:03 Jámbor András

Igen, Lehet!

Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a végén 850-en álltak meg. Kispál Gergő 763 KC-t adott le, tegnap 550 volt neki. És még sorolhatnám, azokat a helyeket ahol igenis, lehet más, ahol igenis csodát csináltunk.

Azt mondták nekem anno, idealista vagyok amikor belevágtam. Nem lehet más a politika. Nem lehet változtatni! Ha most ezt mondaná nekem valaki, az elmúlt 2 nap után? Kiröhögném, és elmondanám neki miket éltem át.

Tegnap kidobtak minket, egy kis faluban Celldömölk mellett, visszafelé stoppolnunk kellett, hát nem LMP-s kocsi vet föl?

Csodákat tettünk, akkor amikor 3 óra 10 perckor, ma még 749 KC-ja volt a számolás után, és 40-en a Blaha Lujza téri aluljáróban elkezdtük kérdezgetni az embereket kinek van KC-ja, felraktuk Facebookra, és 50 perc múlva már 763-at adtunk le.

A pásztói gulyáslevesezés, a fehérvári panelozás, a múzeum körúti kitelepülés… És ahogy ment előre a kampány és menni is fog még, egyre, egyre kevesebb ajtóbecsapás volt az LMP-re. Amikor az 1500 fős kádon, a 800 fős Héjhalmáson tudják mi az, az LMP, akkor az ember tudja, hogy Igen, lehet!

157 komment

Címkék: kampány beszámoló lmp ajánlószelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr171852927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

párttalan 2010.03.21. 11:40:42

Nem hiszem, hogy örülni kellene az MDF vergődésének (soha nem szavaztam rájuk), de az LMP ne azért jusson a parlamentbe, mert az MDF közben (Amilyen hülyék, vagy megvették az embereiket?) szétesik. Legyen ott mindenki a rajtvonalnál, és azért érjek én be elsőnek vagy előbb, mint a többi, mert én vagyok a jobb!!!
Az itt hozzászóló Jobbikosok talán még nem voltak pártjuk vagy szimpatizánsaik gyűlésén, tüntetésén soha, ahol rendszeres a "Zsidókat a Dunába!" kántálása. (Zsidó sem vagyok, meg zsidó bérenc sem.) Erről pl.: Március 15-én egyetlen médiában sem láttam, hallottam, pedig személyesen átéltem. Ennyit a média és a sajtó felelősségéről, amelyek oda repítették a Jobbikot, ahol most van.
Az LMP ebben a 3 hétben magával foglalkozzon: pozitív önkép, pozitív világkép, optimista jövőkép!
(Szavazás: a töredékszavazatok a kis pártoknál nagyon sokat érnek. Mivel 80 helyen nincsen jelölt= sokkal kevesebb töredékszavazat, értelmes lenne ezeken a helyeken MDF jelöltre szavazni kölcsönösségi alapon, ha ők ugyanezt tennék ott, ahol nekik nincsen egyéni jelöltjük... mindkét pártnak hozhatna egy-két képviselőt. Nem kell, hogy hivatalos álláspont legyen, de talán nem rossz elgondolás.)

(b)Right_side 2010.03.21. 11:42:42

@remekelek64:

Ez 10 pontos volt! :))

Köszönjük a dícséreteket, igyekszünk felnőni a feladathoz! Többek között amiatt is vagytok szimpatikusak még a jobboldali érzelműek számára is, mert nem gyűlölködtök, nem "fröcsögtök" (ezt a blogot is amiatt olvasom, mert kizárólag értelmes hozzászólásokat találok), nem álltok be a "szélsőségességet" és egy jobboldali kormány esetén "armageddont" kiálltók táborába csak azért, hogy megosztottságot szítsatok, az emberek megfélelmítésével pedig szavazatokat maximalizáljatok.

Őszintén örülnék neki, ha mind a Fidesz, mind az LMP, mind pedig a Jobbik egy 33%-os támogatottságú, erős középpárt lehetne, képviselve ezáltal minden társadalmi osztály érdekeit! A mérsékelt, őszinte, tisztességes politizálásra is szükség van, amit Ti képviseltek, ám időnként elengedhetetlen a keményebb, határozottabb, radikálisabb kiállás a magyarság érdekei mellett. Példaként utalnék a Sólyom László elleni szlovák támadásokra, melyekre langyos, udvarias, meghunyászkodó válasz nem válasz. Az gyengeség, melyet ha megéreznek, kegyetlenül kihasználnak velünk szemben. Néha keménynek is kell lennünk, különben sosem vívjuk ki a tiszteletet. De sorolhatnám még, hogy az utóbbi 20 évben mennyi mindent feladtunk, csak azért, hogy a külföldről érzező silány élelmiszereknek, ócska áruknak piacot adhassunk... Sajnos manapság nem elég őszinte a magyar érdekvédelem: az eddigi politikusaink csupán a saját egyéni/pártérdekeiket részesítették előnyben, politikai karrierjeiket egyengették, péztárcájukat tömködték, emellett nyilván korrumpálódtak is, nem is kevesen...

Többek között (lassan már 7 éve) emiatt támogatom a Jobbikot és ezért érzem úgy, hogy a jó oldalon állok! ;)

párttalan 2010.03.21. 12:00:22

@(b)Right_side:
A pártoknak minden évben el kell számolniuk költségvetésükkel. Éves mérleg, vagy ilyesmi. Ha jól tudom, a Jobbik még egyetlen évben sem számolt el a pénzügyeivel...

fahrenheit451 2010.03.21. 12:18:57

@bm613: Vagy pedig leadták a 738 kc-t megsemmisítésre.

(b)Right_side 2010.03.21. 12:30:01

@párttalan:

Bocs, de ezzel nem győztél meg. Abban igazad van, hogy a Jobbik megkésve (és nyilván nyomásra, nem tagadom), csupán néhány hónapja hozta nyilvánosságra az utóbbi évek pénzügyi beszámolóit, viszont azóta is megtalálható a beszámoló a jobbik.hu oldalon.

Különben nem tudom, mennyivel hitelesebb Neked egy MSZP-s, fideszes, MDF-es, SZDSZ-es vagy akár LMP-s pénzügyi beszámoló, kampányköltség-elszámolás, képviselői vagyonnyilatkozat, miegymás?
Mindannyian tudjuk, hogy ezek a számok erősen kozmetikázottak és úgy alakítják őket a pártok, ahogyan csak akarják. Vagy szerinted Orbánnak és Gyurcsánynak is csak egy 40nm-es kecója van, 300.000 HUF-nyi megtakarítással?

Ha kizárólag emiatt nem kéne, hogy a Jobbikra szavazzak, akkor ha következetes lennék, nem szabadna egyetlenegy pártra sem szavaznom. Ahogyan másnak sem, vagyis romba dőlne Magyarországon a demokrácia, amiért annyi ember vére folyt... Sajnos tökéletes párt ugyanúgy nincsen, ahogyan tökéletes ember sem létezik, így mindenkinek egyfajta kompromisszumot kell kötnie saját magával, mikor az értékrendje és lelkiismerete alapján egy politikai mozgalom mellett leteszi a voksot...

(b)Right_side 2010.03.21. 12:45:45

Az MDF-nek nem lesz listája Nógrádban?
www.valasztas.hu

Erről tudtok valamit? Vagy csak elírás?

fahrenheit451 2010.03.21. 12:53:11

@(b)Right_side: Majd hétfőn kiderül. Akkorra lesznek meg a végleges döntések.

Arius 2010.03.21. 13:37:03

Sziasztok,

Először is én is szeretnék gratulálni a sikeres hajrához (tudtam hogy a Bp. 12 evk-ban is meglesz :) ).
Nagyon kíváncsi leszek a programotokra és mellesleg arra, hogy tudtok-e függetlenek maradni a következő 3 hétben is, kimaradva a várható mindenki-mindenki ellen acsarkodásból (akár reagálás szinten is).
Más megközelítést hirdettek, aminek valóban itt az ideje, csak legyen hozzá türelmetek és ne veszítsétek el a lényeget.
Szerintem azzal ha április 11.-ig a jövővel foglalkoztok, és nem a jelennel (éppen ki a legnagyobb festett ördög a falon, ki hogy tesz keresztbe nektek/másoknak stb) sokkal több mondanivalóval rendelkezik, és sokkal több tartalommal is.
Nektek azt kell(ene) megmutatni, miért vagytok ti eltérőek a mostaniaktól és nem azt, hogy ők miért olyanok, amilyenek.
20 éve megy a másra mutogatás, csak a lábunk alatti futóhomokot nem érdekli ez.
Sok sikert és erőt hozzá.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.21. 14:19:58

@(b)Right_side: Ezt nem tudom, viszont Somogyban szinte biztos, hogy nem lesz listája az MDF-nek:
"A Magyar Demokrata Fórum csak egy körzetben tudott jelöltet állítani, nem lesz területi listája. (...) Kaposváron pénteken Mészáros Ákos megyei MDF-elnök 49 ajánlószelvényt adott le, amiből 47 volt érvényes; "

www.sonline.hu/somogy/kozelet/47-ervenyes-kopogtatocedulat-adott-le-az-mdf-jeloltje-294071

Jobbhorog 2010.03.21. 14:23:05

Igen, az MDF-nek másodfokon elutasították az egyik Nógrád megyei jelöltjét, így ettől a listájuktól is elbúcsúzhatnak. Az már tegnap kiderült, hogy Somogyban nem lesz listájuk. Függőben van még több megye, köztük Budapest is.

A LMP-MDF kölcsönös taktikai átszavazás nem lenne rossz elgondolás, ha mindkét párt tisztességes és életképes lenne. Az MDF viszont a saját elvtelensége miatt éppen a szétesés határán vsn, ez akár a következő 3 hétben is bekövetkezhet, ezért nagy hiba lenne az LMP részéről bármiféle barátkozás. Inkább a szavazóira kell ráhajtani, MDF-re úgysem lehet szavazni több megyében, az LMP-nek meg teljes a listás lefedettsége. Az MDF-es egyéni jelöltekre nem érdemes szavazni ott sem, ahol nincs LMP-s, mert úgysem jutnak be.

Ha mindenképpen szeretne valaki LMP-s jelöltre szavazni annak ellenére, hogy nincs a körzetében, akkor két dolgot tehet: 1. átkéri magát olyan körzetbe, ahol van LMP-s jelölt, 2. bizalmi alapon elcseréli a szavazatát egy olyan fideszes, mszp-s, jobbikos ismerősével, aki olyan körzetben lakik, ahol van LMP (így mindenki otthon szavaz, de nem a saját, hanem a cserepartner döntésének megfelelően).

kalapácstollú 2010.03.21. 15:07:34

@Jobbhorog: Az 1. megoldás nem javallott, az szembemegy a törvény szellemével és betűivel is.

Vaandor 2010.03.21. 15:26:33

@párttalan: Nem tudom rám (is) értetted-e, de magamat visszaolvasva kicsit magamra vettem.

Félreértés ne legyen: Nem örülök az MDF őrlődésének. Nem örülök, hogy ide jutott a párt. Szavaztam már rájuk (is) korábban. Másra is.
De ahová a jelenlegi vezetés leküzdötte magát, azt már nem tudom sajnálni.

Beírásom stílusával is arra próbáltam utalni, hogy ma már kb. csak a botrányok tartják életben (vagy legalább a köz látóterében) a pártot. Mint legutóbb az, hogy vajon kiszáll-e Bokros a finisben. Lett volna rá oka, de nem tette. Most hirtelen Csapody áll elő szinte ugyanezzel.

Nem tudom, jövő héten ki lesz a főszereplő, de szerintem pusztán botrányokból fennmaradni nem lehet.
Talán csak Győzikének.

ven 2010.03.21. 15:31:56

Szép volt gyerekek!!

Gabortitan 2010.03.21. 16:38:49

@kalapácstollú: A betűivel? Én kérdeztem az lmp honlapján és ott azt írták rá, hogy...
"Igen, bárki kérhet másik körzetben szavazást, indoklás nélkül. Egy nyomtatványt kell letölteni, és április 9-ig megküldeni az állandó lakhely szerinti választási irodának. Részltes info itt http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/356/356_7_2.html"
Végül is nem egyértelmű, de jelentheti azt is.

kalapácstollú 2010.03.21. 16:46:26

@Gabortitan: Bárki megteheti indoklás nélkül, ez igaz. De a trv-ben az is rögzítve van, nem lehet cél a választási visszaélés: "Az igazoláskérés célja nem lehet a választás eredményének a joggal való visszaélést megvalósító befolyásolása."

fahrenheit451 2010.03.21. 18:00:59

Vas megyében is billeg az MDF lista?

"Itt elég jelölt adta le ugyan a kellő számú kopogtatócédulát, de az egyikük csak néggyel többet tudott összegyűjteni a minimális 750-nél, így szinte borítékolható, hogy nem fogják nyilvántartásba venni."

index.hu/belfold/2010/valasztas/mdf/

fahrenheit451 2010.03.21. 18:09:57

@pirxx: "Csapody amúgy elköszönt a Parlament blogon, sértődöttsége kiérezhető a szövegből, az viszont nem teljesen egyértelmű, hogy csak az elvesztett képviselőségtől búcsúzik, vagy a jelöltségtől is."

index.hu/belfold/2010/valasztas/mdf/

Arius 2010.03.21. 18:42:57

az viszont nem teljesen egyértelmű, hogy csak az elvesztett képviselőségtől búcsúzik, vagy a jelöltségtől is.

Van különbség?

Hóember 2010.03.21. 18:49:37

@Arius: Csapody bejelentette az ATV-n hogy függetlenként indul! (Török Gábor írta most kommentben a blogján)

Ettől még lesz szerintem lista, mert fellebbeznek a két mási kjelöltnél, de ez is egy újabb szög a koporsóba.

nannov 2010.03.21. 20:04:18

@Hóember: Azt megteheti? A leadott kc-ken nyilván az szerepel, hogy MDF, lejavítattni meg már nem fogja tudni... Az MDF-nek sem engedték, hogy lehúzgálja az SZDSZ-t a jelöltek neve alól. Szerintem ez ugyanaz. Vagy nem?

Hóember 2010.03.21. 20:17:28

Nem Csapodyra gondoltam ,hanem a két másik MDF- jelöltre, akiket elutasított a bizottság. 10en adtak le KC-t, abból kettőt elkaszáltak, csapody pedig lelécel.

Hóember 2010.03.21. 20:18:45

@nannov: Jaj, bocs, nem figyeltem, most jöttem rá, hogy a függetlenségre gondolsz... nos ez tényleg jó kérdés, nem tudom...

szerella 2010.03.21. 20:52:44

Gratulálok az eddigi eredményekhez! Pár cédulával családom és néhány ismerösünk is hozzájárult ehhez.
Csak igy tovább!

(b)Right_side 2010.03.21. 22:19:15

Ne feledjétek: a negatív reklám is reklám!

Hetek óta másról nem harsog a média, csak az MDF-ről, még a csapból is ők folynak... Persze többnyire visszatetszést keltenek az emberekben a napvilágra kerülő, párton belüli pozícióharcokról szóló híradások, de valljuk be: mégis csak ott motoszkál a választópolgárok fejében az a szó, hogy MDF!

Az LMP-ről pedig alig hallani...

Ezzel csak azt szeretném mondani Nektek, hogy nem elegendő ölbetett kézzel várni, hogy majd most sok Fórumos átszavazhat a 20 területi listát állító LMP-re (az MDF valószínű, csak 16-18 listát tud indítani, vagyis bejutásra esélytelen), hanem épp ellenkezőleg: még kitartóbb és keményebb munkára van szükség az elkövetkezendő 3 hétben, hogy minél hangosabban, minél több fórumon hallattathassátok a hangotokat!

Sajnos sem a baloldali, sem a jobboldali média nem lesz vevő erre, egyikük sem lesz az LMP szócsöve. Mi, jobbikosok már megtanultuk ezt: rólunk ha születik is tudósítás, az is csak negatív, lejárató hangnemben...

De mint tudjuk, a negatív reklám is reklám... ;)

törzsmókus 2010.03.21. 22:45:30

@fersch attila:
@büszke magyar:
@OneLove:

a ti pártjaitok eredménye kb biztos; az LMP borotvaélen táncol. ha szívesen látnátok az LMPt a parlamentben, tegyetek érte: szavazzatok át.
mint én is tavaly.

törzsmókus 2010.03.21. 22:55:57

@remekelek64:

„Értelmes emberek, értelmes hozzászólásait olvasom, köztük olyanokét, akii bevallottan "jobbosok". Bár...Azért gyanakszom egy kicsit, mert a tipikus jobboldali nem ilyen szokott lenni, mint ők...Biztos, hogy jó pártnak szurkoltok?:)
Summa summárum, örül a lelkem, hogy vannak ilyen emberek.”

Látszik, te se jártál a Kossuth téren :) Az előítéleteid nem a tipikus jobbost takarják, hanem azt, akinek a tipikus jobbert láttatni akarják balról. A fideszes ismerőseim nagy része „ilyen ember”, csak nem őket mutatja a TV a tüntetésen, meg nem ők (bér)kommentelik tele a netet a baromságaikkal. Inkább tanulnak vagy családfenntartanak.

törzsmókus 2010.03.21. 22:57:32

@remekelek64:
> Biztos, hogy jó pártnak szurkoltok?:)
Én is így kezdtem ;)

DjKaller 2010.03.21. 23:09:27

@párttalan: Nem támogatom!
Az MDF-el nem kell foglalkozni, pláne támogatni. Egyék meg amit főztek! Nem kell ilyen kölcsönalku.

DjKaller 2010.03.21. 23:22:03

A valasztas.hu szerint Nógrád nem dőlt be. Ott két képviselő van elfogadva és egy van visszautasítva. Vagy csak történt vmi gikszer és még nem frissítették? Valaki tud bővebbet?

Amúgy nem pontosan értem, hogy ez a sok döntésre vár miért van még az oldalon. Számomra az lett volna logikus, ha minden OEVK-ban pénteken 6-kor összeül a bizottság és az utolsó leadásokat átszámolja, ülésezik és dönt.

Mi meg még azt hittük péntek estére minden kiderül.

Ladislaus Malinowski 2010.03.21. 23:23:07

@(b)Right_side: "Többek között amiatt is vagytok szimpatikusak még a jobboldali érzelműek számára is, mert nem gyűlölködtök, nem "fröcsögtök" (ezt a blogot is amiatt olvasom, mert kizárólag értelmes hozzászólásokat találok), nem álltok be a "szélsőségességet" és egy jobboldali kormány esetén "armageddont" kiálltók táborába csak azért, hogy megosztottságot szítsatok, az emberek megfélelmítésével pedig szavazatokat maximalizáljatok."

Érdekes ez a vélemény a részedről, hisz a Jobbikra viszont jellemző a "fröcsögés", "gyűlölködés"... :-) Őszintén meglepődtem egyébként a Fideszes és Jobbikos kommenteken, örülök, hogy ilyet is olvashatok!

Wallstreetbull 2010.03.21. 23:26:24

@DjKaller: Micsodaaa? Láttál te már bármilyen állami intézményt működni pénteken? Ebédszünet?? A nagy ló'szt ebédszünet, húzás haza:)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.21. 23:38:46

@Ladislaus Malinowski: Ez ilyen oldal. Ide még a Jobbiktól is az értelmesek jönnek. Kár, hogy olyan kevesen vannak... azt viszont én sem értem, hogy miért támogatja egyetlen ilyen ember is a rasszista, kirekesztő, a problémákra semmiféle valós megoldást nem kínáló, csak a primitív indulatokra, gyűlöletre alapozó Jobbikot.

DjKaller 2010.03.21. 23:45:28

ok megvan, tényleg ugrott Nógrád. Eddig csak a Nyilvántartásba véve feliratra figyeltem, de ott van mellette, hogy elutasítva. Akkor még Vas és Veszprém a kérdéses, ja és persze Bp.

Wallstreetbull:

Na igen, az ilyen hozzáálláson is változtatni kéne, ha kell törvényi szabályozással. A mi OEVK-nkban összeült péntek 18-kor a bizottság. Ugyanakkor azt nem értem, hogy ha máshol nem, hogy lehet, hogy szombaton meg történik változás. Akkor ezzel az erővel hétfőig nagy kussnak kéne lenni, és mégsem.

cowboy001 2010.03.21. 23:51:23

@DjKaller: Nógrádról (is):
index.hu/belfold/2010/valasztas/mdf/

attól tartok most, hogy az összes hisztiző estére lehiggad és marad.
ami logikus is: olyan ember, aki hű az elveihez, de legalábbis nem akart törvényt sérteni (mint Lévai), már nincs az MDF-ben.
tehát a maradék már csak a hatalomért és persze a pénzért csinálja.
akkor pedig nem ugrál, inkább kivár. abból még talán nyerhet.

párttalan 2010.03.22. 00:38:27

@DjKaller:
Nem kértem, hogy támogasd :) Mint elvi lehetőséget vetettem fel, mindenki dönt saját belátása szerint.

Right sidet-ot pedig nem akartam meggyőzni, hogy ne legyen Jobbikos, csak a pártja vizet prédikál és bort iszik (pártfinanszírozás), de az is lehet h én látom rosszul.

Az "elvhű" MDF-esek meg már hosszú évek óta a Fideszben keresik a kenyerüket, sokkal biztosabban, mint a pengeélen táncoló Dávid Ibolya félék, akik elvtelenül tartják életben legalább a párt nevét...hatalomért (Mekkora hatalma van neki? és pénzért- ez a munkája ebből él.)
Politikusnak azért leginkább azok mennek, akik kicsit vonzódnak a hatalomhoz.
Tudom! Van aki kicsit sem vonzódik, de Ő a kiválasztott és teszi, mert erre hivatott :)

párttalan 2010.03.22. 00:46:48

Vasba Gergácz Ildikó és Somogyban Felder Frigyes hány kc-t adott le? Remélem eleget! (Mármint pár 10-zel többet 750-nél.)

szepujvilag 2010.03.22. 07:37:52

@párttalan: Sárváron Gergácz Ildi 800 felett adott le. Ha jól emlékszem a gépi feldolgozás után 790 körül maradt fenn. Ma lesz az elbírálás. Ildi is ott lesz, ha minden igaz ügyvédi erősítéssel :)

Adrian Mole 2010.03.22. 08:21:48

Miért szerepel a www.valasztas.hu-n a területi listák többségénél, hogy "nem indít". Tudom, függ az egyéni számoktól, de nyugtassatok meg, hogy vannak listák

Arius 2010.03.22. 08:33:12

Remélem Schiffer nem fog elmenni a Frizbibe vagy vagy valami hasonló legalja Tv műsorba ahogy tette ezt a Bokros/Mesterházy duó... Van egy szint ami alá nem kell menni.

kalapácstollú 2010.03.22. 09:03:41

@Adrian Mole: Azért van ott, mert az adott párt még nem adta le az adott területi listáját. Ma délután a határidő.

aliendriver 2010.03.22. 10:37:30

Nagyon egyet tudok erteni Right Side-al, es mindenkivel, aki azt hangoztatja, h a parlament minel szinesebb annal jobb..s bar tartok egy kicsit a jobbiktol, h a radikalis tul radikalis (legalabbis nekem mindenkep), nem mondom, h rossz dolog, ha az o hangjuk is hallhato lesz a parlamentben..pl. az emlitett Sólyom ugy mellett en erosen kiemelnem a szlovak nyelvtorvenyt, ami egyszeruen teljesen osszeferhetetlen tobbek kozott az EU torekveseivel is..ez ellen sokkal hangosabban kene kuzdeni..egyenesen felhaborito.

Mindenesetre remelem egyik parlamenti part sem fog olyan helyzetbe kerulni, h egymaga donthessen minden kerdesben, es (bar az MDF nagyon lejaratta magat a szememben) talan nem baj, ha ok is szinesitik a parlamentet..es nem hiszem, hogy most aprilisban sok baber teremne a civil mozgalomnak, de jo lenne, ha 4 ev mulva megerosodne annyira, h esellyel indulhasson a valasztasokon.

neof 2010.03.22. 11:21:51

Sziasztok,

nem úgy volt, hogy a programot ma hozzák nyilvánosságra? Van erről valakinek infója?

fókaorr83 2010.03.22. 11:29:24

Ennyi konstruktív és pozitív hozzáállást/véleményt, már régen hallottam politikával kapcsolatban. Csak remélni mertem, hogy nem erősödnek fel itt is egy idő után az egymást gyalázó megnyilvánulások, és hihetetlen, de sikerült! Már most más lett a politika sokak számára!

Csatlakozom az előttem szólókhoz:
Minél több igazán demokratikus szervezetre és személyiségre épüljön a magyar demokrácia, így van esélye a társadalomnak megtanulni használni a jogait.

Végre megszólaltak a konstruktív jobbikosok is! Ne arra buzdítsuk őket, hogy jöjjenek át ide, hanem éppen ellenkezőleg, maradjanak jobbikosok és ne engedjék a higgadságot nélkülöző hangokat féktelenül vágtázni maguk között, akkor méltó helye marad a jobbiknak is az országban.

Remélem ezek a tendenciák folytatódni tudnak, és egyszer eljön az idő, hogy a honatyák először emberi, aztán kollegális és végül baráti hangon beszélnek majd egymással, de erre nekünk polgároknak kell megtanítanunk és szelektálnunk őket.

Hajrá Magyarok! És hajrá emberiség a jövőért!

felician 2010.03.22. 11:38:43

@kalapácstollú: listaállítási határidő holnap van. csak hogy este se izguljon senki:)

kalapácstollú 2010.03.22. 11:58:53

@felician: Lehet. De akkor valaki téved:
"Ma 16 óráig jelenthetik be a pártok az árpilisi országgyűlési választásra a területi listáikat. A határidő jogvesztő: amelyik listát nem jelentik be az illetékes választási bizottságnál, arra a pártra az adott megyében nem lehet majd szavazni."
index.hu/belfold/2010/valasztas/ma_delutanig_lehet_bejelenteni_a_teruleti_listakat/

griet 2010.03.22. 12:07:11

Ma délután 4-ig lehet területi listákat állítani, holnap délután 4-ig lehet az országos listát bejelenteni.

Fecikun 2010.03.22. 12:10:48

Ott voltam a végtelen kertvárosban Perneczky Laci körzetében másfél óra alatt semmit nem gyűjtöttem, csak egy két pozitív visszajelzést, később megjött Sándor barátom akivel átmentünk egy négy tömbből álló lakótelepre ..a felmentő sereg érkezése új erőt adott...és újabb másfél óra múlva 13 kc-val tértünk vissza a Pernecky házhoz...jó érzés volt fáradtak voltunk ...de elégedettek, ezután Újpest Központ Aluljáró...folyamatosan érkeztek be a kc gyűjtő csapatok....az utolsó két biciklis aktivista 18-at hoztak és ezzel átléptük a 800-at....másnap reggel Blahán gyülekező reggel 8-kor...az lmp-sek megszállták a 8. kerületet...8-tól 15 óráig közel 200 ajánlószelvényt gyűjtöttünk...15:10-kor két kc hiányzott Kispál Gergőnek, hirtelen minden aktivistánk és jelen lévő LMP tagunk elkezdett kiabálni ,hogy nincs-e valakinek két kc-ja, majd mindenki őrült telefonálásba kezdett olyan emberek után kutatva akinek még megvan a körzetben a kc-ja és nekünk adná....amint meglett a két ígéret és folyamatosan egyre több szétrebbent a csapatunk az égtájak minden irányába és ki lett adva az ukasz ,hogy aki kc-t kap azonnal a Baross utcába vigye...15:50-kor mégis befutott egy kc...a Blahára én és egyik társam Rajmi indultunk el ,hogy még négy előtt odaérjünk....felugrottunk a villamosra....ami ilyenkor persze nem tud menni csak mint az anyatetű...na adrenalin szintem az egekbe ugrott remegtem mint a kocsonya ...tudjátok mikor azt érzed ,hogy rajtad múlhat valami életbevágó muszály teljesítened a küldetést....végre elindult a villamos ekkor lenéztem és a talpam alatt ...ott volt a jel....a jel...ami megint erőt adott és reményt..egy LMP-s szórólapra álltam éppen vajon ennek mekkora volt az esélye...? Ekkor már éreztem ,hogy sikerülni fog...a sors is úgy akarja....de még vissza volt a távolság nagyobbik fele ....a percek ilyenkor persze peregnek mintha valaki direkt felgyorsítaná az időt....végül a megállt a villamos , alighogy az ajtó kinyílt, kivágódtam rajta és elkezdtem rohanni még mielőt az emberek tömege elzárja az utamat...miután ezt az akadályt legyőztem jött a piros lámpa és a villamos ami eddig a célhoz segített akadállyá vált....égető másodpercek voltak de az autók már nem tarthattak fel mert ahogy a villamos tovább haladt átrohantam a még mindig piros lámpán az autók előtt és eszeveszett sebességgel rohantam tovább az önkormányzat épülete felé amiről fogalmam se volt hol van ...nem számított ..mennem kellett...rohantam, "mint az őrült ki letépte láncát" aztán egyszer csak tásaim hangja megütötte fülemet az út jobboldaláról... " IDE GYERTEk!"....kezemben az egy darba cédulával ismét átrohantam az autók előtt nem féltem.. tudtam nem eshet bajom ...mert célba értem...üdvrivalgás tört ki mindenkinek az arcán öröm és egyben szorongás is...a jelöltünk még nem volt ott már csak percek voltak hátra....végül megérkezett és a kezébe nyomott cédulákkal "Menj...Menj már!" kiáltások közepette felrohant az épületbe...azonban ...ezután még több ember jött egy ...vagy két cetlivel amivel a Gergő után rohantak többen futottunk marathon-t e napon a demokráciáért ....egymásért...az igazságért.....ez jó érzéssel tölt el , részese lehettem ennek a Csodának...mikor együtt dobogott az LMP szíve , mi akik alkotják egy célért küzdöttünk és sikeresen vetük az első akadályt végül 763 kc-t adtunk le bízunk benne ,hogy elegendő lesz és a csoad amit létrehoztunk nem lesz hiábavaló.....

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.22. 12:45:31

Eddig 81 jelöltünket fogadták el a valasztas.hu szerint (az MDF 68-nál jár).

www.valasztas.hu/pv10vt/j24p.jsp?JLCS=25

A hírek szerint a zalai listát nemrég adták le a srácok.

szepujvilag 2010.03.22. 12:50:52

Elfogadták a második vasi jelötet, Gergácz Ildikót Sárváron :) Most adják le a vasi listát!
Meglesz az 5%! Bejutunk! Hajrá!

RoGeR 2010.03.22. 12:51:27

Lehet tudni, hogy Vas és Békés megyékben hogy áll a hiányzó 1-1 jelölt elfogadása?
A többiekről is jó lenne vmi info, mert a valasztas.hu nem igazán naprakész...

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.22. 13:04:17

@Fecikun: Köszi, ahogy ezt leírtad, újra átéltem a péntek délutáni izgalmakat...
Gyönyörű volt!

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.22. 13:05:06

@szepujvilag: Nagyszerű! A megyei listát is leadtátok?

A többi megyei listáról van már hír?

pallo 2010.03.22. 14:11:47

@felician:

Nem jól tudod. A területi listákat ma négy óráig kell leadni a területi választási irodáknál, az országos listát holnap négy óráig az Országos Választási Irodánál.

szepujvilag 2010.03.22. 14:33:37

Igen, leadtuk a listát Vas megyében :)

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.22. 15:22:05

@szepujvilag: Békés megyével mi a helyzet? A valasztas.hu szerint ott még a két jelölt közül egy döntésre vár.

aliendriver 2010.03.22. 15:23:42

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html

:D:D:D

Eddig 88 jelolt, es mindenhol megvan a jelolt a teruleti listahoz..most mar csak a listakat kell elfogadni, de az igazabol mar tenyleg csak formalitas :D

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.22. 15:27:07

@aliendriver: Választ kaptam a kérdésemre, köszi :)

FreeTibet 2010.03.22. 15:29:38

Breaking news:
Az MDF Nógrád után bedőlt Vas megyében is! És ha jól értettem, Somogy megye szintén ki fog esni náluk.

Az állás: LMP 88, MDF+közös jelöltek: 84

Remélem a területi listák le lesznek adva mindenhol időben. Kb. fél óra van hátra, de a valasztas.hu-n még csak 5 megyéjé látszik.

párttalan 2010.03.22. 15:38:45

Lesz valami pezsgődurrogtató konfettiszóró választásiprogramlobogtató ennek alkalmából nagy sajtónyilvánosságozó?

kelgabi 2010.03.22. 15:41:19

@FreeTibet:
Itt tessék kattintgatni. :) www.valasztas.hu/pv10vt/j41.jsp
Már csak két lista hiányzik.

griet 2010.03.22. 15:46:22

Békés megye és Budapest? Még van 14 perc...

griet 2010.03.22. 15:50:17

Már csak Budapest hiányzik...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.22. 15:54:37

@kelgabi: Már csak egy a budapesti... ne idegeljetek...

pallo 2010.03.22. 15:55:15

Ugye leadjátok a fővárosi listát időben? :)

griet 2010.03.22. 15:59:50

2010-03-22 15:48:29

a budapesti listáknál megállt az idő...

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.22. 16:43:07

@griet: Mostmár 2010-03-22 16:18:30 van kiírva, mégsincs fenn az LMP...

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.22. 17:14:26

@FreeTibet: Jelenlegi állás: LMP 90 jelölt, MDF 75+13.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.03.22. 17:17:54

@FreeTibet: Somogy már múlt héten bedől az MDF-nél - 49 cédulát adtak le, ebből 47 lett érvényes.

Lesliecius 2010.03.22. 17:29:04

Játék a számokkal:

Ezek szerint, ha az MDF-nek csak 17 listája lesz, akkor kb. 648.000-el kevesebben szavazhatnak az MDF listákra az országban, mint az LMP-re.
Ami 60%-os részvétel mellett is kb. 390.000 szavazó. Ha ennek kb. az 5%-át vesszük, az is majdnem 20.000 potenciális szavazat kiesés az MDF-nek (bár ahogy tárgyalták már több helyen korábban ez nem jelent potenciális 20.000 LMP szavazót, mert nem feltétlnül szavazna az LMP-re az, aki az MDF-re adná, de ki tudja).

tkrisz 2010.03.22. 17:59:42

BUDAPEST főváros területi választókerület listái
LEHET MÁS A POLITIKA Önálló lista 73 Döntésre vár

tomright 2010.03.22. 17:59:49

És a budapesti lista is fennt van valasztas.hu-n, Osztolykán Ágnessel a második helyen. Örülök, hogy ő lett a második :) like ;)

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.22. 18:00:21

Fent van végre a budapesti is.
Az MDF-é még nincs...

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.22. 18:03:06

5 db hiányzott...

Kispál Gergely:
745 db érvényes KC. 3 többes jelölés, 1 formai hibás (rosszul javított), többi (14) Moldován (10. OEVK) körzetes.

tkrisz 2010.03.22. 18:09:12

válaszas.hu-ra fel fogjátok rakatni a fotóitokat?
Lassan itt a választás jó lenne előtte bongészni.

saflac12 2010.03.22. 18:12:19

Nem tudja valaki, hogy mi a helyzet Földi Áronnal???
Mert így nem tudok kire szavazni!!!:((

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.22. 18:37:18

Földi Áron maratonja:

egy névtelen magánszemély bíróságon támadta meg a VB döntést amely neki már elfogadott 749-et (nyugi be lett még adva +61).

A bíróság ma utasította el a bejelentést, így holnap 6-kor ül össze Áronék VB-je hogy pontot tegyen az ügyre (és elfogadja Áron indulását)

szepujvilag 2010.03.22. 18:42:26

Nemcsak hogy bedőlt a Vas megyei MDF lista, és Mészáros Tibor, az MDF jelöltje, de feljelentés is érkezett ellene, sőt a már elfogadott dr. Szabó Gábor ellen is...

Gabortitan 2010.03.22. 18:48:32

1 perce voltunk az RTL hírekben (asszem ott) :)
Ott azt mondták, hogy LMP 90 jelölt + az összes területi így országos lista is.
MDF 75 jelölt
MDF + SZDSZ 13 jelölt
MDF-nek 17 területi lista
Ezek mellett a nagyokat meg a Civil Mozgalmat említették csak.

FreeTibet 2010.03.22. 19:32:18

@Lesliecius: A dolog másik fele pedig:
Az MDF-re 8 millió - 640 ezren szavazhatnak csupán. Feltételezve, hogy a választási részvétel mindenhol kb. egyenlő lesz, az egyszerűség kedvéjért 100%-kal számolva, 8 millióból 400 ezer szavazat kell mindenképp az 5%-hoz. Ahhoz viszont, hogy ez a 400 ezer szavazat a 7360000-ból összejöjjön, az MDF-nek a Parlamentbe kerüléshez 5,4348%-os eredményt kell elérnie átlagosan az állvamaradt területi listákon. Ennyivel nehezebb dolguk lesz.
Amiben a feltételezésem torzít, hogy Budapesten és Pest megyében átlag fölött szokott lenni a részvétel és szavazatszerzési szempontból ez a két körzet az MDF fellegvára. Na' meg persze az LMP-jé is. :)

fahrenheit451 2010.03.22. 20:26:01

@szepujvilag:

Hamis cetlikkel bukott az MDF vasi listája
Nem lesz Vas megyében listája a Magyar Demokrata Fórumnak, mert az egyik szombathelyi jelölt nem tudott elegendő számú elfogadható kopogtatócédulát gyűjteni. Mészáros Tibor szelvényei között hamisított lapokat is találtak, ezért a választási bizottság feljelentette a pártot.

index.hu/belfold/2010/valasztas/hamis_cetlikkel_bukott_az_mdf_vasi_listaja/

pallo 2010.03.22. 21:18:52

Sziasztok,

Valaki tudja, hogy Szegeden Bálint Bencét miért utasították el, hány cetlije volt és megtámadjátok e a döntést?

Jobbhorog 2010.03.22. 22:39:23

745 cédulával kiesni a játékból nagyon nagy szívás. Azért ez nem valami jó szervezésre vall, pláne egy volt polgármester-jelölt esetében. Előbb kellett volna hajrázni.

Egyébként a X. kerületben is simán lehetett volna jelöltet állítani, szóltam is a Stadionoknál egy aktivistának, hogy van a közelben egy volt katonai lakótelep, ahol szinte mindenki MSZP-s volt, rengeteg a kiábrándult választópolgár. Csak ezekből a tízemeletes házakból többszáz cédula összejöhetett volna, de úgy látszik, nem foglalkoztak vele. Sokatmondó, hogy ebben a kerületben az MDF-SZDSZ jelölt az MDF listaállítása érdekében menet közben váltott, és az utolsó két hétben sima MDF-esként is 850 cédulája lett (az MDF-SZDSZ-re kiállított cédulákat le sem adta).

És még egy friss hír a "dorgálás" után: az MDF nógrádi listáját első fokon elfogadták arra hivatkozva, hogy a jelölt nyilvántartásba vételét követő visszalépés nem befolyásolja a listaállításra való jogosultságot. Ez nekem gyanús volt már szombaton, meg is néztem a törvényt. Nem egyértelmű a szabályozás, úgy szól a szöveg, hogy az jogosult a listaállításra, aki kellő számú jelöltet állított (múlt időben). Tehát valóban nem követeli meg egyértelműen a jogszabály, hogy a listaállítás időpontjában is meglegyen a kellő számú jelölt. Ennek ellenére szerintem ez lenne a helyes a jogértelmezés. Ha viszont már áll a lista, biztosan nem bukik el, hiába csökken az egyéni jelöltek száma pl. haláleset miatt. Gyanítom, hogy az MDF listaállítását meg fogják támadni, még egy-két napig nem lehet tudni, hogy 17 vagy 18 listájuk van.

Még egy érdekesség: a MIÉP egyik listáját nem fogadták el, pedig van elegendő jelöltjük. Ennek nem tudom, mi lehet az oka.

Lesliecius 2010.03.22. 23:05:56

Sajnálom, ami Kispál Gergely esetét illeti. Szép lett volna az utolsó percekben győztesen behúzni, sajnos ezek szerint nem sikerült.

Azonban kissé elgondolkoztató a CM "előretörése".
Nem gondoltam volna, hogy 9 területi listát állítanak.
Alapvetően egyetértek a céljaikkal, hisz sokban hasonló az LMP-hez, épp ez a probléma. Ha megoszlanak a szavazatok, az az LMP bejutásába kerülhet, márpedig most úgy tűnik, a CM nagyot fog meríteni....

Nagy kár lenne egy 4,5%-os LMP és mondjuk 1,5-2,5%-os CM eredményért, pedig így benne van a pakliban...

párttalan 2010.03.22. 23:14:58

Mindig ez az emdéefezés :))))

Hogyan lehet 10 körzeten kívüli cetlit leadni (Kispál...) amikor rá van írva a választókerület száma? Tudom, siettetek. Másik választókerületinek meg nem volt véletlen 10 kc-ja Kispál körzetéből? Cserélhetnének!

párttalan 2010.03.22. 23:20:41

Török Gábor sok helyen elmondhatná hogy a CM-re nem érdemes szavazni, mert úgyis elvesznek azok a szavazatok. Ha az LMP mondaná ezt, az nem lenne szép :)))))

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.03.22. 23:29:50

@Lesliecius: Én úgy gondolom - miközben sokáig szimpatizáltam velük -, hogy budapesti lista nélkül nincs esélyük. És szerintem szavazatokat sem nagyon fognak elvinni tőlünk. A CM - szerintem - nem tört ki a maroknyi 'lelkes amatőr' státuszból (és ezzel nem szeretném megsérteni, vagy degradálni őket), nem viselkednek pártként. Az aktivistáik összeizzadták a KC-ket, mint mi, de programadásban már képtelenek lesznek fölvenni a versenyt. És az ingadozó választó nem hülye! Éppen hogy gondolkozik - és ezen is el fog gondolkozni. Ha ezekhez az emberekhez eljut az üzenetünk, meg fogják érteni, hogy sokmindenben azonosak a céljaink, csak nekünk van esélyünk bejutni, nekik viszont nincs! És reményeim szerint ezért inkább ránk fognak szavazni.
Legyen igazam! :-)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.03.22. 23:32:24

@párttalan: nincs valami kis közös a mi gondolkodásunkban? ;-)!

Jobbhorog 2010.03.22. 23:40:08

Bizony más vk. kopogtatócéduláit leadni nagy amatőrségre vall. Nem lehet a sietséggel magyarázni. Meg volt számolva, hogy mennyi, és aki számolta,az beleszámolta a rosszakat is. Feleslegesen rohangáltatok az utolsó pillanatban, mert nem is volt olyan közel a 750, mint ahogy abban a félórában látszott.

Azért lovagolok ezen, mert azt látni kell, hogy a poltika mégiscsak egy szakma. Persze nem jó, ha valaki csak a csűrés-csavaráshoz ért, és már teljesen el is felejti, hogy az emberekért kellene dolgoznia. De az is nagy baj, ha az emberekért tenne, de olyan járatlan a politika világában,hogy emiatt nem tud. Az mindenesetre szép teljesítmény hogy ugyanannyi jelötetek van, mint az MDF-nek, mégis az LMP-nek mindenhol van listája, az MDF-nek meg nincs. Tehát profibbak voltatok, mint egy 20 éves párt! De az engem megdöbbent, hogy egy volt polgármester-jelölt más vk. kopogtatócéduláit adja le. Hogy lehetne ilyen emberre rábízni a kerület ügyeit? Egy polgármesternek kicsit bonyolultabb kérdéseket is át kell tudni látnia...

Jobbhorog 2010.03.22. 23:46:17

1. lecke: a politika érdekvezérelt akarati cselekvés

Az LMP érdeke az, hogy az MDF-esek és a CM-esek rátok szavazzanak. Ezt ki is kell mondani, hívni kell őket. Ezen kívül a szocikra is reagálni kell, különben elcsalogatják a szavazóitok egy részét.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.23. 00:15:02

@Jobbhorog: X. kerület: Kevés erőforrásunk volt, hogy mindenhol behúzzuk. Stratégiai döntéseket kellett hozni az aktivisták átcsoportosításáról. Mert különben több körzet is megállt volna 6-700-on.

A lakótelep jó ötlet, ha van még két napunk, megcsináltuk volna. De kétlem, hogy az MDF-nek onnan lett meg, nem találkoztam még élő MDF-es gyűjtővel. Ők más módszerrel dolgoztak.

Kispál: Nem a mi amatőrségünkről van szó. Novemberben Kispál Gergely az egész 8. kerületnek volt jelöltje, most csak a felének, mert ketté van vágva. És a trükk az, hogy a határ nem követi a körutat, hanem cikk-cakkban átmászkál egyik vagy másik oldalra; van olyan, hogy a határ egy háztömböt szel ketté! Ezért rengeteg rontott cetlit kaptunk, amit vissza kellett vinni javításra. Sajnos az utolsó napon beérkezetteknél erre már nem volt idő.

tkrisz 2010.03.23. 01:57:03

@Jobbhorog: Ez utoljára fordul elő az LMP-vel. 2014-ben simán meglesz a 176, ha megmarad a párt a tisztesség útján és be tudja bizonyítani szakmai hozzáértését minden fronton, nem csak zöld ügyekben.

lorantka_a_gall 2010.03.23. 10:16:32

@tkrisz: teljes mértékben egyetértek. :) Hozzátéve azt is, ha most bejutunk, az óriási fegyvertény lesz. Akkor már semmi sem ment meg minket a kétharmados többségtől 1-2 ciklus múlva... :D

Gabortitan 2010.03.23. 16:05:18

Nem tudja valaki honnan lehet letölteni a párt programját? Én csak valami megújult szabályzatot találok a lehetmas.hu-n.

Gabortitan 2010.03.23. 16:12:03

És miért nincs még az LMP-nek országos listája úgy sem ott hogy döntésre vár?
www.valasztas.hu/pv10vt/j41o.jsp

fahrenheit451 2010.03.23. 22:08:15

Az OVB honlapján végre már Földi Áron is indulhat jelöltként. Gratulálok!
süti beállítások módosítása