Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Szombati Kristóf beszámolója a kopogtatásról

2010.02.11. 08:10 [eon]

Ma 6 és fél 9 között a Hidász utca, Bimbó út, Fenyves utca, és Orsó utca által határolt területen, valalmint a Kapy út és a Törökvész út kereszteződésénél magasló toronyházak egyikében vadásztunk egy barátnőmmel cetlikre.

Két és fél órás non-stop munka eredmény: 4 cetli és 2 ígéret. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy kiderült:

... a közös képviselők és gondnokok több helyen a Fidesznek gyűjtik a cédulákat (nyilván önszorgalomból és odaadásból)

... többen félnek nyilatkozni kopogtatójuk sorsáról (megjött, odaadták más pártnak, netán elkallódott?)

... sok fiatal polgártársunk a Jobbikra készül szavazni, mert ők "rendbe teszik a dolgokat" (ebben én sem kételkedem)

... sok kevésbé fiatal polgártársunk egy kétharmados többséget élvező Fidesztől várja, hogy "rendbe tegyék a dolgokat" (ebben sem kételkedem azóta, hogy tudom: "kis különbség - kis változás, nagy különbség - nagy változás")

... kevés az LMP-szimpatizáns (kb. minden huszadik polgár), de legtöbbjük tudatos szavazó (rendszerint "magukra vártam" felkiáltással üdvözöltek minket)

 

Egy biztos. Sokkal keményebb menet lesz ez a 750 cetli, mint gondoltuk. (Budapest nem Komló vagy Siklós, ahol már 150 cetli fölött jár a számláló.) Szabályos harc folyik az ajánlószelvényekért. És az a bizonyos pálya igencsak egyenetlen.

De meg lesz, meg kell lennie!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr651748082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takszi 2010.02.11. 08:59:54

Valaki írja már át a DNS címeket! Ha a lehetmas.hu a www1.lehetmas.hu-ra ugrik akkor az a bizonyos www1.lehetmas.hu ne ugyan az legyen és ugorjon megint a www1.lehetmas.hu-ra. Ez így "űbergáz", ennyi ideig ezt fennhagyni. így akartok bizonyítani? :)

BéKu 2010.02.11. 09:10:08

szazhetvenhat.blog.hu/2010/02/10/olimpiai_uszodonto_ketten_a_medenceben_1#comments

Ide is. Mindenki a saját szimpatizánsaitól gyűjtse a cetliket, ne Fideszestől, Jobbikostól. LMP-szimpatizáns úgyis nektek fogja adni.

Aki viszont nem nektek akarja, az meg nem fogja úgysem. A házmestert is be lehet aktivistának szervezni, nosza - próbáljátok meg ti is! :-))

Én most azon az állásponton vagyok, hogy ha a Fidesz jön, és elkéri, akkor nekik adom. Ha nem, akkor megkapja az LMP. De csak akkor, ha a Fidesz nem jön érte. És nem a sorrend a lényeg, hanem a pártszimpátia. Ha az LMP jön előbb, akkor sem fogja megkapni, csak abban az esetben, ha a Fidesznek nem kell...

Mert ez erről szól. Azt ajánlom, akivel szimpatizálok :-))

takszi 2010.02.11. 11:14:04

Kedves választópolgárok!

A ajánlószelvény kitöltéséhez, és küldéséhez szükséges információk elérhetők itt:
skyweb.hu/taxy/Kopogtatogy.html

LOL LOL

Google cache-ből guberáltam ki :)

takszi 2010.02.11. 16:38:38

@BéKa: Nem értem az álláspontodat. Szerinted a Fidesz miért akar 2.000.000 ajánlószelvényt összegyűjteni? Azért hogy a kis pártok ne jussanak be. Na most akkor döntsd el, hogy szeretnéd hogy az LMP bejusson, vagy sem.

zaza79 2010.02.11. 22:20:23

Meg ugye az se mindegy amit a fideszes kislány mondott nekünk. Meglepi, hogy mi ingyen csináljuk. Nem is hitte el elsőre. Azt mondja, Pesten vannak helyek, ahol a fidesz 1500 Ft-ot ad a cetliért... No comment. Mesélte, hogy igazából bármit összehazudnak csak adja már oda a cetlit, aztán mehessenek tovább...

A fenti kommentekből az derül ki, hogy még nem kopogtattatok.

misetag 2010.02.12. 09:43:20

4 napja járom zuglói panelrengeteget és hasonlók a tapasztalataim.
600 címet jártam végig és 20 cetlit gyűjtöttem.
Nagyon fontos, hogy egyetlen lakást se hagyjunk ki, menj vissza azokra a helyekre ahol tengap nem találtál senkit, hidd el megéri.

Amúgy tipikus az,hogy a gondnok bácsinak/néninek odaadják, és valóban többségűk véfideszes.

Viszont akik az LMPt támogatják, szinte repülnek hozzám:
-LMP, akkor hozom a feleségemét is, sok sikert!

Jó ezt hallani.

takszi 2010.02.12. 13:01:56

Egy ismerősöm ma reggel ment az ajánlószelvényéért, mert máshol lakik. Postaláda feltörve, és a név mellett a "FAFEJ" felirat fogadta. Ez az eredménye a pénz meg a kajajegy utalvány ígéreteknek.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.12. 19:45:42

én angyalföldön gyűjtök, de rengeteg helyen egyszerűen rámcsukják az ajtót azzal, hogy nem érdekli őket. Néha megpróbálok érvekkel hatni rájuk, de semmi. Ha csak a fele nekünk adná, már meglenne...

nano21 2010.02.12. 20:12:33

Tudomásom szerint ma volt a végső határidő az ajánlószelvények megérkezésére. Nos: sem anyukám, sem az öcsém, sem a sogórnőm, sem én nem kaptuk meg ezidáig... mi a teendő?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.02.12. 20:59:40

@nano21: jegyző zaklatása, választói névjegyzék ellenőrzése, frissen megkapott cetlik LMP-gyűjtőknek leadása. :)

Jac 2010.02.13. 19:23:19

Én is a panelokat járom csak Újbudán. A tapasztalatok nagyon hasonlóak, de pl. szombat délelőtt taroltunk, volt hogy egy 100 lakásos házba 10 cetlit gyűjtöttünk. A mi tapasztalatunk is az, hogy akit este 6 és 8 között nem találunk otthon, oda érdemes visszamenni, mert ő jó eséllyel fiatal, aki velünk szimpatizál.
Azt meg el se mondom hány vidéki cetlit fognak nekünk felhozni, mert ha érte megyünk ide adják, de otthon már nem adnák le egy gyűjtőhelyen.
Hajrá mindenkinek!

Még valami: nem mondom, nekünk is vannak szar estéink, úgyhogy jó lenne pár sikersztorit hallani, hogy fenntartsa bennünk a lelkesedést. A 3 óra 2 cetli esték után, nehéz felkelni másap és folytatni.

Dred07 2010.02.15. 18:59:34

18 éves vagyok! Először szavazhatok! A Fidesz bekopogott (jobban mondva egy vörös hajú szeplős gyerek), hogy jött a kopogtatótért, mondom neki: Fidesz? Akkor biztos nem! Én az LMP-nek adom! Azt mondja: LMP??? Ja a Legyen Más Politika?

Ezt csak azért mondom, hogy bár fiatal szavazó vagyok, de én nem a Jobbiktól vagy a Fidesztől várom a változást, hanem az LMP-től!

Hozzáteszem mielőtt nem volt LMP én mindig az MSZP vel szimpatizáltam és most is velük szimpatizálok, de nekik már volt esélyük, így most (legalábbis én) megadom az LMP nek az esélyt!

Smits41 2010.02.17. 07:41:32

Teljesen laikus vélemény még soha nem gyűjtöttem semmit, de nem értem miért panelokban gyűjt mindenki, a szervezettebb pártok is ott kezdik ott már ritkábban lehet találni, én pl egy Miskolci kertvárosias környéken lakok itt még senki nem volt, a támogatottság miatt is teljesen logikátlan, nem tudom a máshol hogy volt de a miskolci választókerületek közül az EP választáson Tapolcán kaptatok a legtöbb szavazatot ami tipikus kertváros, én biztos az alapján gyűjtenék hol szavaztak rám legtöbben.
süti beállítások módosítása