Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Földi Áron fellebbezésének helyt adtak, leadta az 1db hiányzó cédulát is

2010.03.16. 16:07 [eon]

Földi Áron fellebbezését elfogadták, végül 749 céduláját találták hiánytalanul megfelelőnek, úgyhogy :) Áronnak még kellett gyűjtenie egy darabot. Ez sikerült is neki egy nap alatt.

Így hát az ellenfeleink "kétszínű toll hadműveletét" sikerült visszavernünk! :) Biztos máshol is lesz még ilyen próbálkozás, rutinszerűen fellebbezünk.

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr661844352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hawking 2010.03.16. 16:41:42

Ez jó hír :). Mi van Szabó Tímeával ?

Olgicsq 2010.03.16. 16:46:52

Így hát az ellenfeleink "kétszínű toll hadműveletét" sikerült visszavernünk!
ez az, amit nem kene. csendben orulni sokkal inkabb uriemberhez melto.

Asztamoncsi 2010.03.16. 17:33:50

Hála az égnek! hajrá-hajrá!

b p 2010.03.16. 17:38:02

Szép volt.
és mi van Szabó Tímeával?

pallo 2010.03.16. 18:40:05

@Olgicsq:

Szerintem pedig igenis hangsúlyozni kell, hogy egy oltári baromság volt az elsőfokú határozat, amelyet a Jobbiktól megfélemlített helyi választási bizottsági tagok fogadtak el. Az eredeti hír fent volt az indexen, el kellene érni, hogy ez is fent legyen!

Szabó Timea ügyét csütörtökön tárgyalja a Fővárosi Választási Bizottság. Neki volt 812 leadott kc-je, úgyhogy abból tuti lesz 750 érvényes.

k.peti 2010.03.16. 19:07:37

Törvénytelenül vádolta az LMP-t a Jobbik
Jogszabálysértő volt a Jobbik kampányigazgatójának, Szabó Gábornak a közleménye a Lehet Más a Politika állítólagos nagykőrösi választási csalásáról - állapította meg egyhangúlag az Országos Választási Bizottság.
nol.hu/belfold/torvenytelenul_vadolta_az_lmp-t_a_jobbik

remekelek64 2010.03.16. 19:29:36

Hol vannak ilyenkor a jobber komment-huszárok?
Talán illene bocsánatot kérniük...

xta 2010.03.16. 19:54:39

megnyugtató lenne, ha a jobbik.hu-n az eredeti cikk már nem szerepelne, vagy ha igen, ott állna előtte (!) a bocsánat tévedtünk, vagy elnézést tévedtünk, vagy csak szimplán tévedtünk szó(kapcsolat)

mellesleg sajnos a mi körzetünk legutóbb nem állt valami fényesen, lehet, hogy nekem nem lesz miért április 11-én elballagnom a szavazókörömbe... (Heves megye, 4. számú választókörzet)
:(

LMarci 2010.03.16. 20:56:34

@xta: Ilyet ne mondj!!!!

1) Heves megyei területi lista nagy valószínűséggel meg lesz (és én pesszimista vagyok, a központi LMPsek gyakorlatilag biztosak benne), szóval igen is lesz értelme elmenni és legalább is a part listára szavazni (az a fontosabb! egyénit nehezen fogunk nyerni! De listát könnyebben).

2)4. számú választókörzetről (ami ugye Hatvan környéke) nincs frissíttet adatom nekem, de azt tudom hogy egy hete még nagyon esélyes volt. Most nem tudom mi a helyzet, de én meg azt is eltudom képzelni hogy végen egyéni jelöltre is lesz esélyed szavazni!

pallo 2010.03.16. 21:10:39

@xta:

Ha meg véletlenül nem lesz, akkor még mindig van megoldás, csak nem a saját szavazókörödben.

Olvasd el ezt

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/11/91_lehet_e_taktikazni_a_szavazokkal

BBalázs 2010.03.16. 22:46:21

Jobboldali kommentet akartatok, hát tessék:
Lehet, hogy az OVB nem látta bizonyítottnak a csalást a cédulák TÖBBSÉGE esetében, de egy cédulával biztos csalt az LMP:amelyiket a jobbikos tagjelölt nevében adtak le. Aki pedig egyszer csal, az csal máskor is. Bocsánatkérésre tehát a Jobbiknak nincs oka, bármit is mondjon a liberális emberkékből álló bizottság, mert egy esetben a csalás tetten érhető és egy csalás is csalás. Kiváncsi vagyok, hogy a sebtiben leadott 17 jelöltből mennyi állja ki a próbát?
Gondolom, most a szólásszabadság nevében kicenzúráztok...

pallo 2010.03.16. 23:00:40

@BBalázs:

A Jobbikos tagjelölt ajánlása nem csalás hanem érvénytelen, kétszeresen ajánlott, ilyenkor egyik sem érvényes. Kár, hogy elfelejtette, hogy kétszer ajánlott:)

kelgabi 2010.03.16. 23:17:18

@BBalázs:
Az Országos Választási Bizottság megállapítja, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt sajtóközleménye azt a tényállítást tartalmazza, hogy egy választópolgár, a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt abonyi tagjelöltjének nevében leadott ajánlószelvény – nem a saját aláírásával – ott volt az LMP által leadott ajánlószelvények között. Továbbá a közlemény azt az állítást is tartalmazza, hogy „láthatóan futószalagon gyártott kopogtatók” kerültek leadásra az LMP jelöltje nevében.

A sajtóközlemény a tényállításból azt a következtetést vonja le, hogy az LMP és jelöltje „bűncselekmények elkövetése révén” akar indulni az országgyűlési választáson.

A testület álláspontja szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt tényként kezeli bűncselekmény elkövetését, holott azt büntető bíróság nem állapította meg, sőt a területi választási bizottság másodfokú döntése a közleményben szereplő jogsértéséket sem erősítette meg. (<- Ez itt a lényeg.)

szeszkópé 2010.03.16. 23:38:24

@BBalázs: "de egy cédulával biztos csalt az LMP:amelyiket a jobbikos tagjelölt nevében adtak le."

Hogy csalt-e az LMP, az egyáltalán nem biztos, sőt!
- Egyrészt bebizonyosodott-e, hogy nem maga a Jobbik jelölt adta le a cetlijét az LMP-nek?
- Másrészt ha valaki más adta le a Jobbik-jelölt céduláját az LMP-nek, akkor ugyan honnan tudhatta volna az LMP, hogy ez nem egyezik a cédula tulajdonosának szándékával?

(b)Right_side 2010.03.16. 23:39:09

@pallo:

"A hamisítás megalapozott gyanúja akkor erősödött fel, amikor a jobbikos delegált, Mészáros Lászlóné kezébe került Sulyok Tamás választópolgár nevében leadott ajánlószelvény, aki az abonyi Jobbik tagjelöltje és már korábban jelezte, hogy nem kapta kézhez az ajánlószelvényét, ezért a jegyzőtől újat kellett kérnie, amelyet később a Jobbik nevére adott le személyesen, most pedig nem a saját aláírásával mégis ott volt az LMP-s cédulák között az övé is."

Ez a Jobbik honlapján található verzió. Jómagam Jobbik szimpatizáns vagyok, nem tagadom. Ha igaz, amit a Jobbik pártigazgatója állít, akkor nem ajánlott kétszer a tagjelölt, sőt, a lehető legszabályosabban járt el, miután a határidőig nem érkezett meg hozzá az ajánlószelvénye. Ennek ellenére én nem szeretnék senkit sem gyanúsítgatni, sem az LMP-s jelöltet (nem gondolom, hogy szándékosan csalt volna), sem pedig a jobbikos delegált hölgyet, akinek feltűnt a furcsa eset.
Várjuk meg a hivatalos vizsgálat végeredményét: amennyiben Nektek lesz igazatok, úgy jómagam el fogom ismerni a hibánkat, viszont bocsánatot nem kérhetek más nevében (mivel szerintem nem a kommentelő "huszároknak" illene, hanem aki tegyük fel "súlyosbította" az estet), ezt gondolom megértitek...

Nekem személy szerint szimpatikus az LMP (de főleg a lelkes, fiatal szimpatizánsai, mint a programja), sokkal inkább örülnék, ha idővel teljes mértékben átvennétek az MSZP helyét a Parlamentben. Baloldai politikára szükség van ebben az országban (természetesen nem születhet mindenki jobboldali értékrenddel, mint például én is születtem), de nem a mostani korrupt és hiteltelen emberekkel... Sajnos az utóbbi években kiderült, hogy a szocialisták csak szavakban voltak szociálisak, így felborult az egészséges egyensúly ebben az országban. A jó érzésű, tisztességes, becsületes jobbközép, ill. enyhén baloldali értékrendű embereket jelenleg nem képviseli senki, pedig rengetegen vannak, mégis, úgy tűnik szállingóznak a csalódottságban és a bizonytalanságban... Az MDF teljesen elveszítette hitelét, így egyedül Ti maradtatok ezeknek az embereknek a képviseletére!

Őszintén kívánok sok sikert Nektek, de azért remélem nem haragszotok meg, ha sportszerető emberként úgy búcsúzom el, hogy az izgalmas, kiélezett versenyben végül győzzön a Jobbik! :)

szeszkópé 2010.03.17. 00:18:03

@(b)Right_side:
A Te hozzászólásodat viszonylag korrektnek tartom, ellentétben a Jobbik kampányigazgatójának "LMP-s választási csalót leplezett le a Jobbik Nagykőrösön" című közleményével. Ez a cím ugyanis egyértelműen arra utal, hogy választási csalás történt, és hogy ezt az LMP-sek követték el. Márpedig sem a csalás ténye nem bizonyított, sem pedig az, hogy az esetleges visszaélést (ha történt ilyen) valóban LMP-sek követték volna el.

DjKaller 2010.03.17. 01:14:57

@(b)Right_side: Jó, hogy a baloldali, esetleg liberális szavazóknak nem maradt más alternatíva, de azért az LMP nem baloldali párt. Amúgy köszi a szimpátiát, öröm látni, hogy még a Jobbik szimpatizánsai között is vannak akik pozitív szemmel tekintenek az LMP-re

BBalázs 2010.03.17. 08:47:54

Sulyok Tamás ajánlószelvénye kapcsán nem kívánok külön válaszolni mindenkinek, de azt ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy egy tagjelölt egy egészen más eszmerendszert képviselő pártot is ajánl, véletlenül? Az ügyben az érintett tudtommal büntetőfeljelentést tett a nevével való visszaélés miatt, reméljük kiderül az igazság.
Kedves kelgabi! Szerinted az OVB döntése a lényeg. A helyi bizottság viszont másképp látta, pedig abban is csak egy jobbikos és kevesebb pártdelegált mint "hivatalos tag" volt. Tehát nem lehet csak a politikai rosszindulatra fogni a döntésüket. Bizonyítani akkor lenne könnyű, ha meg lehetne kérdezni az ajánlószelvényt állítólag kitöltő embereket, amire azonban nincs lehetőség. A "tévedhetetlen OVB" viszont hozott már olyan határozatot is, mely szerint nem lehet kávézóban, vagy könyvesboltban gyűjteni. Akkor nem azt mondtátok, hogy az ő szavuk a lényeg...

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.03.17. 09:38:31

@BBalázs: Az egy jogszabály-értelmezési kérdés volt. Ez meg nem az. Semmi nem tiltja, hogy több tollal legyen kitöltve a szelvény, és amint már valahol írtam, gyakori az, hogy a választópolgár félig kitöltve hozza el, mert lusta utánanézni a jelölt nevének. Ekkor utólag kerül rá a név, és nyilván nem azzal a tollal, amivel elkezdte kitölteni.

szeszkópé 2010.03.17. 10:23:55

@BBalázs:
"ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy egy tagjelölt egy egészen más eszmerendszert képviselő pártot is ajánl, véletlenül?"
Igazad van, senki sem gondolja, hogy mindez VÉLETLENÜL történt!

Viszont ugye a Jobbik sem gondolja komolyan, hogy Földi Áron feltörte a Jobbik jelölt postaládáját, és az ellopott kopogtatócédulát kitöltötte a saját nevére?

BBalázs 2010.03.17. 10:41:42

@szeszkópé:
Majd a bírósági vizsgálat eldönti, ki csalt. A feljelentést viszont Sulyok tette meg, ha ő csalt volna, ahogy célzol rá, nem vállalná a bizonyítási eljárást. Nem gondolom, hogy személyesen Földi Áron törte fel a ládát, de valahogy mégis hozzákerült a cédula. Esetleg kapta, vagy vette...
Nem a több toll, hanem az eltérő íráskép volt a probléma.

The General 2010.03.17. 11:12:00

@BBalázs: A probléma az, hogy a választási bizottság szerint nem történt kettős jelölés Sulyok részéről, szóval értem én, hogy reklamál, hogy nem adta le a cédulát az LMP-s jelöltnek, de a Jobbikosnak sem, s mivel a választási bizottság nem tudja ellenőrizni az aláírás hitelességét, így érvényesnek kellett elfogadni az ajánlószelvényt. Ha tényleg nem adott le ilyet, akkor a bíróságon bizonyítsa, hogy az nem az ő kézírása, azt jóéjt. Ettől függetlenül égbekiáltó marhaság az LMP-s jelöltet csalónak kikiáltani, mivel pont annyi érdeke lehet egy rosszakarónak is leadni a Sulyok adataival rendelkező cédulát, mert így lehet csalózni. Ellenőrizhetetlen a rendszer, mert a cédulák jelentős része nem a jelölt vagy aktivista előtt lett kitöltve, hanem csak leadták nekik. Én speciel tucatnyi olyan ajánlószelvényt adtam le az LMP-nek, amelyek ismerőseim ismerőseitől vannak. De hogy most ezek jogszerűen beszerzettek e vagy eredeti e az aláírás, azt biztosan nem tudhaton. Az eset tanulsága az, hogy a Jobbik ne kiáltson farkast, amíg nem biztos benne, az ártatlanság vélelme mindenkinek kijár. A másik tanulság pedig amit eddig is nagyon jól lehetett tudni az az, hogy a "kopogtatócédulás" rendszer minden szinten alkalmatlan. Amíg a pártok gyűjtik őket, addig mindig is lesznek visszaélések, stb. Egyenesen az OVB-nek kellene visszaküldeni ingyenes válaszborítékban, vagy hasonló módon.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.17. 11:18:59

@BBalázs: valóban tett Sulyok feljelentést? Vagy csak beszélt róla korábban.
Én azt hallottam, hogy korábban nem is tett feljelentést a cédulája eltűnése miatt, és nem is kért új kopogtatót a jegyzőtől (mint ahogy azt a Jobbik közleménye állította).

Áronnak, aki az elsők között gyűjtötte össze a szükséges mennyiséget, már február végére kész volt, semmi szüksége nem volt arra, hogy vásároljon vagy mutyizzon. 625 db még a jobbikos delegált szerint is rendben volt, és mint az azóta bejött cetlik száma is mutatja, a maradék 125-öt is játszva összeszedte volna 3 hét alatt. Vásárlásra/csalásra annak van szüksége, aki ha megfeszül se képes március 19-ig összeszedni eleget tisztességesen.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2010.03.17. 11:19:47

@Lastres: "Vásárlásra/csalásra annak van szüksége"
pontosítok, annak lehet, ott merülhet fel ez a motiváció. (Az LMP-ben meg még ott se).

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.03.17. 12:58:19

Nyilvánvaló, hogy a pártok aktivistáinak nincs lehetőségük a begyűjtött cédulák valódiságának ellenőrzésére. Nem kérhetnek igazolványt, aláírásmintát, el kell fogadniuk hitelesnek azt, amit kapnak. Ez kétélű, mert alkalmas besározásra is, de arra is, hogy aki csalt, utána széttárja a kezét. A rendszer tényleg úgy szar, ahogy van, de hát sajnos most még ezt kell (nem) szeretni.

Ha az LMP a demokráciát gyakorolni akarja, és nem visszaélni vele, akkor nincs szüksége meghamisított cédulákra. Szerintem a helyes eljárás ebben az esetben a köszönetnyilvánítás (lett volna) azért, hogy valaki felhívta a figyelmet a hamis cédulára. Megtörtént? Ha nem, szerintem érdemes lenne pótolni.

aliendriver 2010.03.17. 13:05:26

@(b)Right_side: nagyon orultem az irasodnak..azt kivanom bar mindenki igy tudna gondolkodni..az emberek kulombozoek, es ez abban is megnyilvanul, hogy mas mas partok altal kepviselt ertekekkel tud reszben, vagy teljesen azonosulni..viszont ez a legkevesbe sem ok arra, hogy az elet minden teruleten hatarvonalat huzzunk ezek koze a csoportok koze, ami sajnos ma MO-n eleg erosen erzekelheto..szemely szerint en nagyon remelem, hogy minel szinesebb lesz a parlament..minel tobb ember erezheti ugy, hogy (kisebb nagyobb aranyban) kepviselve van a politikaban.

Es, ha a politikusok ugy allnak hozza a dolgokhoz, ahogy te (az iromanyod alapjan), akkor talan vegre alakulhat egy olyan parlament, ahol az egymassal szemben allo felek valodi kommunikacioval, ertelmes vitakkal viszik elore ezt az orszagot.

Termeszetes dolog, h azt szeretned, h a Jobbik minel jobb eredmenyt erjen el, mint ahogy en is ezt kivanom az LMP-nek. Viszont remelem egyik part sem kerul olyan helyzetbe, ahol a tobbiek akaratat figyelmen kivul hagyhatja kormanyzasa soran.

pallo 2010.03.17. 14:59:58

@BBalázs:

Kedves BBalázs!

Felhívnám a figyelmedet, hogy a másodfokú határozatot, amely 749 ajánlást érvényesnek fogadott el nem az OVB hozta, hanem a Pest Megyei Választási Bizottság. Úgyhogy kár itt most az OVB-vel jönni.
süti beállítások módosítása