Kikért tesszük?

Adományozz!

Bookmark and Share       Subscribe

Itt tartunk

Kedves Nemszavazók!

2009.10.29. 11:14 [eon]

A "Vegyél részt a demokráciában!" kampány fontos célja az, hogy a politikai közösségünkben élő legkülönbözőbb csoportokat megszólítsa, és arra késztesse, hogy saját sorsukat a kezükbe vegyék. Álljanak ezek a csoportok aktívakból, passzívakból, gyengékből, erősekből, elesettekből, vagy sikeresekből, teljesen mindegy. Mi mindazokat keressük, akik változást akarnak, és hajlandók tenni is érte. Első levelünkben a Nemszavazók nagy csoportjához szólunk.

Ha lenne pártja a nemszavazóknak, akkor nagyon sok egyéni választókerületben megnyerhetné a választást, és az Országgyűlésben is az egyik legnagyobb frakcióval rendelkezne. Ti, akik azt gondoljátok, hogy úgyse változtathattok semmin, erősek vagytok. Sokkal erősebbek, mint gondolnátok.

Az elmúlt évek politikájára visszatekintve nem csodálkozunk azon, ha nagyon sokan hátat fordítanak, inkább nem foglalkoznak a közélettel. Sokan úgy tiltakoznak, hogy visszatartják a szavazatukat, mert egyszerűen ahhoz a cirkuszhoz, ami jelenleg folyik az Országgyűlés falain belül és az önkormányzatokban, nem hajlandók a támogatásukat adni. És ez teljesen megérthető.

Azonban tudni kell azt, hogy a távolmaradás passzívan mégis támogatást ad az elmúlt két évtizedben már sokszorosan lejáratódott korrupt politikai elitnek, amely miatt Magyarország a jelenlegi slamasztikába került. Azok a cinikus politikusok, akiktől a távolmaradással meg akarod vonni a bizalmat, a nemszavazásodat, az ajánlószelvényed szemétbe dobását már régen „beárazták”. És nagyon is számítanak Rád, számítanak a passzivitásodra.

A tiltakozásodat sokkal jobban kifejezheted, ha dacolsz velük, olyat teszel, amire nem számítanak és részt veszel. Részvételeddel gyengítsd meg őket!

Szerinted a politikában semmi nem változhat? Mi ezt egészen máshogy gondoljuk. Hiszünk benne, hogy azok az elvek és értékek, amelyek képviseletére az LMP-t megalapítottuk igenis következetesen és megalkuvást nem tűrve képviselhetők, és gyakorlati politikára válthatók.

  • Eleged van a korrupcióból? Dönthetsz úgy is, hogy meggyengíted azokat, akik a politikát öncélúan űzik.
  • Vidéken élsz, és tudod, hogy változás kell? Dönthetsz úgy, hogy a carpe diem politikusok helyett támogatod a fenntartható vidéket, a Kert-Magyarországot.
  • Budapesten élsz, és zavar a szmog, az ingatlanpanamák, és a zöld területek hiánya? Nem vagy egyedül, sokan együtt változtatni tudunk.
  • Fiatal vagy és élni akarsz itthon, nem pedig elhagyni az országot? Akkor tegyél azért, hogy Magyarország élhető legyen, és érdemes legyen benne családot alapítani, vállalkozni, és a közügyekben részt venni!

Rajtad múlik! Nem akarunk köntörfalazni: arra kérünk, hogy ajánlószelvényeddel segítsd a Lehet Más a Politikát, hogy elindulhasson az országgyűlési választáson. Egyezséget, szerződést ajánlunk Neked ezért cserébe. Vállaljuk, hogy minden erővel küzdeni fogunk az átláthatóságért, és a korrupció ellen. Mert a korrupció tönkreteszi a demokratikus felépítményt, és kiszámíthatatlanná teszi a közösség ügyeit. A korrupció egyik melegágya a pártfinanszírozás jelenlegi rosszul szabályozottsága. Mi minden erővel azon leszünk, hogy a közpénzek pártkasszákba és politikusok zsebeibe vándorlását megakadályozzuk. Nem tudjuk megígérni, hogy minden disznóságot megakadályozunk, de gondoskodni fogunk arról, hogy a lehető legkevesebb dolog maradjon árnyékban. Téged fogunk képviselni, és ehhez makacsul tartjuk magunkat.

Regisztrálj most a http://lehetmas.hu/176-on!

Lehet Más a Politika! 
http://szazhetvenhat.blog.hu/

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szazhetvenhat.blog.hu/api/trackback/id/tr871483483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilderoy 2009.10.29. 13:39:46

Bocs de a weblapon nagyon nehéz megtalálni az aláírási jelentkezést. Sok a betű. Valahogy jobban, egyértelműen, gyorsabban látható módon kéne megcsinálni, hogy azonnal szembe tűnjön, hol-hogyan kell jelentkezni, egyébként nem fog menni.

HUNited 2009.10.29. 20:09:15

Egyelőre nem olvastam még végig a honlapon közzétett anyagaitokat, de mindenesetre a közvetlen hangvétel(józan, ésszerű írások) és a módja(ingyenes blog) nagyon rokonszenvessé tett titeket a szememben. Egyelőre még nem konkrétan kérdeznék, csak érdeklődve, remélve, hogy a hozzászólásokat is átfutjátok. Most veszem észre, hogy tegezlek titeket és ezen nem is fogok változtatni, mert így érzem helyén valónak.
Tehát kezdeném. Én is a nemszavazók táborába tartozom, csakhogy életkoromból adódóan. Arról érdeklődnék, hogy egy 18 év alatti esetleg tehetne-e valamit a támogatandó kezdeményezésetek sikeresebbé tételében? Nagyon érdekel a közélet, politika, aktívan figyelem az eseményeket és szeretnék végre a magam módján bele is szólni abba, hogy mi is legyen itt. Ha úgy tetszik, bele szeretném magam vinni a magyar politikába.
Előre nagy köszönettel mindenért:

Egy tenni akaró magyar

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.10.29. 22:13:30

@HUNited: Természetesen, tudsz segíteni te is! Besegíthetsz a kopogtatócédula ígéretek gyűjtésébe, rendezvények szervezésébe és még ezerféle módja van annak, hogy részt vegyél a demokráciába.

Kattints ide:
lehetmas.hu/tejossz

A legjobb, ha felveszed a kapcsolatot a lakóhelyedhez legközelebb eső LMP szervezettel, és találkozol a csapattal személyesen.

HUNited 2009.10.29. 22:18:54

Látszik dolgoztok eleget ahhoz, hogy csak az esti órákban jusson idő blogolni. :)
Azt megkérdezném még, hogy Fejér megyéből tudnál-e egy email címet mondani, akit felkeresve a legbiztosabb információkhoz tudnék jutni? Láttam már párat, de inkább biztosra mennék.

Pollack 2009.10.30. 10:44:20

A legbiztosabb, ha a fejer@lehetmas.hu címre írsz. A megyei koordinátorhoz (Sivák Béla) fut be a levél, aki biztosan válaszolni fog.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.10.31. 19:05:41

Programotok legyen az Orbánéhoz hasonló, de új , hiteles, nem a politikából ismert emberekkel támogatva.
A szociknak és az örök készenlétis Orbánnak már nem hisz senki!
Ezért fog az újra szavazni!
Nagyobb propagandát, de így szolídan.
A pécsi vonal erősödik, teszünk róla!

HUNited 2009.11.01. 11:12:29

Nem igazán érkezik válasz, úgyhogy erre kutakodom tovább. A fontos dokumentumokat valaki el tudná küldeni? Sajnos a .pdf formátumú fájlokat nem tudom megnyitni; Wordben lenne jó.
nagymagyarorszag@gyergyoi.info-ra küldje, akinek megvan. Köszönöm.

HUNited 2009.11.01. 13:21:32

A türelmetlen mindenemet :) Már meg is érkezett a válasz.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.11.03. 19:49:46

@HUNited: PDF-hez tölts le Foxit Readert. Kisebb és gyorsabb, mint az Adobe Reader.
süti beállítások módosítása